Actief Winterswijk

Nieuws

Koningsspelen 2021: IK + JIJ = WIJ

Gepubliceerd op dinsdag 20 april 2021

Op veel scholen in Winterswijk worden op vrijdag 23 april de Koningsspelen gehouden, het sportieve feest voor leerlingen van de basisscholen. Dit Oranjefeest gaat door!

Ik + jij = wij

In deze tijd hebben we elkaar hard nodig. Met dit landelijke thema willen wij laten zien dat samen ons nét dat beetje extra geeft. Deze editie moedigen wij vanuit Actief WInterswijk dan ook iedereen aan om er een mooie dag van te maken. De afgelopen jaren was er een mooie samenwerking met het Graafschap College en werd de Koningsspelen georganiseerd op de sportvelden van Sportpark Jaspers en ’t Huininkveld. Vanwege de coronamaatregelen organiseren we de Koningsspelen dit jaar op de schoolpleinen. Hiermee voorkomen we dat groepen van verschillende scholen samenkomen. Ook nemen we op het schoolplein alle coronaregels in acht.

Sport- en spelprogramma door sport- en cultuurcoaches

Het thema komt terug in alle onderdelen van de Koningsspelen zoals het ontbijt thuis, de Koningsdans en de sport- en spelactiviteiten op het schoolplein. De Kolibrie, Emmaschool, ’t Waliën, St. Jozefschool, De Vlier, De Bataaf en de Julianaschool hebben zich aangemeld voor het sport- en spelprogramma van Actief Winterswijk. De sport- en cultuurcoaches verzorgen op elk van deze schoolpleinen tussen 09.00 – 12.00 uur een sportief en cultureel feestje. Daarbij worden de spelactiviteiten van de landelijke Koningsspelen ingezet.

Namens Actief Winterswijk stimuleren wij sporten, spelen en bewegen op school, in de wijk en bij de sportvereniging. De Koningsspelen zijn een prachtig initiatief om een ochtend lekker actief bezig te zijn waarbij samen plezier hebben voorop staat. Hiermee willen wij een structurele bijdrage leveren aan een gezonde en sportieve samenleving!

Koning Knikker

Aanvullend op het programma van de landelijke Koningsspelen, gaan de leerlingen van deze zeven basisscholen een onderlinge challenge aan met het bouwen van de meest originele megaknikkerbaan. De leerlingen hebben de hele week de tijd om samen een spectaculaire knikkerbaan te bouwen. Alle groepen van de school kunnen hieraan mee helpen bouwen.

Op vrijdag 23 april komt cultuurcoach Hans Roerdinkholder samen met een gast-jurylid de knikkerbanen testen en beoordelen. De school met de meest originele en best gebouwde baan wint de titel ‘Koning Knikker’ en natuurlijk een sportieve prijs.

Volg Actief Winterswijk op social media om de voorbereidingen van de Koningsspelen te volgen. Meer informatie kunt u opvragen bij sportcoach Suzanne Spexgoor via suzanne@actiefwinterswijk.nl.Recente nieuwsitems