Bewegen is leuk en gezond

Nieuws

Wandel je FIT!

zaterdag 12 maart 2022

Kom in beweging met ‘Wandel je Fit’

WINTERSWIJK - ‘Wandel je Fit’ start op maandag 4 april. Beweegmakelaar Ria Bussink begeleidt mensen die graag in beweging willen komen. “ Wandelen is een goede eerste stap Het is een laagdrempelige manier om gezellig samen met anderen te starten met bewegen. “, legt Ria uit. Tien weken lang worden er loopoefeningen gedaan, maar er is ook aandacht voor balans en kracht. “En het moet natuurlijk gezellig zijn”, lacht Jos Mekkes, coördinator buurtsportcoaches van Actief Winterswijk. “Daarom wordt er telkens afgesloten met een kopje koffie of thee.” 

“Iedereen is welkom om deel te nemen”, legt Ria uit. “Het is een mooi moment om te beginnen met bewegen. Het weer wordt beter en is het altijd fijn om buiten in beweging te zijn”. Vooraf is er een korte persoonlijke kennismaking, zodat buurtsportcoaches kunnen inventariseren wat het instapniveau is. Deelnemers kunnen dan de oefeningen op hun eigen niveau uitvoeren. “Dit wandelprogramma is zeker niet alleen bedoeld voor ouderen, maar ook geschikt voor iedereen die opnieuw conditie willen opbouwen, bijvoorbeeld na herstel van corona of weer willen beginnen met bewegen”, voegt Jos toe. 

De reeks van tien bijeenkomsten wordt afgesloten met een wandeling in de natuur en een gezellig samenzijn op het sportpark van Archeus. De bedoeling is deelnemers ook te stimuleren om na deze 10 weken te blijven bewegen. Ria: “Deelnemers hoeven zeker niet meteen lid te worden bij een wandelclub of andere (sport)vereniging. Samen bekijken wij welke sportieve activiteit bij u als deelnemer past. Wat vindt iemand leuk? En als men dat wil, ga ik gewoon een keer mee naar een proefles.”

De bijeenkomsten zijn op maandagochtend van 10 tot 11 uur op en rondom atletiek vereniging Archeus aan de Vredenseweg. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen meer informatie opvragen, of zich meteen aanmelden via mail: actief@winterswijk.nl, beweegmakelaar@winterswijk.nl of telefonisch bij beweegmakelaar Ria Bussink via 06-23792529.

Het (voorlopige) programma; maandag 4, 11 en 25 april/ 9, 23 en 30 mei/ 13, 20 en 27 juni/ 4 juli.

*Artikel Verona Westra; Achterhoek Nieuws Winterswijk

Recente nieuwsitems